2018/08/20 4:32:18

Go`sht mahsulotlarini dudlab sotish (Biznes reja)

loading...

Navbatdagi biznes g`oyamiz go`sh mahsulotlarini dala hovli sharoitida dudlab sotib foyda olishdan iborat.
Ushbu biznesni deyarli xarajatsiz boshlab olish mumkin. Chunki bu ishni yo`lga qo`yib boshlab olish ko`p narsa talab etmaydi.
Tayyor mahsulotimiz 70-80 % gacha foyda bilan sotiladi. Bunga sabab mahsulot tayyor bo`lgunga qadar
ko`p xarajat talab etilmaydi shunchaki opilka (daraxt va yog`ochlarni maydalangan shakli) bo`lsa yetarli.

Go`sht mahsulotlarini dudlash texnlogiyasi (dala hovli sharoitida)

1. Bizga temir bochka kerak bo`ladi bunaqangi bochkalarni topish qiyin emas.
2.Yerni 30-40 sm chuqurlikda 40-50 sm diametr kenglikda aylana shaklda qazib oling. 
3.Bundan 3 metr uzoqlikda yana xuddi shunday ammo diametri sal kichikroq bo`lgan chuqur qazing.
4.Ikkala qazilgan chuqurlikni uzun transheya qazib birlashtiring taxminan 25x25sm o`lchamda. Bu yo`lak dud uchun bo`ladi.
5.Qazilgan uzun yo`lakni ustini temir listlar bilan yoping va tuproq bilan ustini ko`ming dud yaxshi saqlanishi uchun.
6.Ikkinchi qazgan chuquringizga bochkani joylashtiring faqat bochkani pastki qismini kesib tashlash kerak.

Buni ham atrofini tuproq bilan yaxshilab ko`mib yoping dud (tutun)chiqib ketmasligi uchun.
Shu bilan dudlash qurilmasi tayyor bo`ldi.
Bochkani tepa qismidan 2-3 ta uzun temir qo`ying dudlash uchun mahulotlarni shunga osib qo`yasiz. Masalan ( mol yoki qo`y go`shti, baliq, tovuq va boshqalar.

Mahsulotlarni shunday joylashtiringki ular bib biriga va bochkani devor qismiga tegmasin.
Dudlashdan oldin bir necha kun tuzlab marinadlash yodingizdan chiqmasiz eng yaxshi retseplar internetda bor.
Tajriba qilib o`zingiz yangi marinadlash usulini ham o`ylab topishingiz mumkin.
Bochkani tepa qismini qop bilan yoping.
Endi esa birinchi qazgan chuqurga bochkasiz chuqurga olov yoqib cho`g` qilish kerak.
Dud tutun uchun opilka va qurigan daraxt po`stlog`idan foydalansangiz bo`ladi.
Vaqti vaqti bilan qarab turing olov yonib ketmaslik kerak bizga faqat tutun kerak buning uchun opilka solib tursangiz bo`ladi ozroq nam opilka bo`lsa yaxshiroq.

Chuqurni temir list bilan yopib qo`ying faqat butunlay yopmang joy qoldiring bo`lmasa o`chib qoladi.

Dudlash vaqti mahsulotni turiga va hajmiga bog`liq o`rtacha 12-24 soatni tashkil etadi.
Masalan baliq dudlayoygan bo`lsangiz vaqti 12 soatgacha ko`p emas

Tayyor mahsulotni bozorda sotish uchun bir qancha hujjatlarni yig`ishingiz kerak masalan sertifikat albatta olishingiz kerak.

Ishni to`la yo`lga qo`yib olguningiza qadar mahsulotni sotishni boshqa yo`llari ham bor.

1. Atrofdagi kafe-bar lar bilan to`g`ridan to`g`ri gaplashish boshlanishiga arzonroq bering.
2.Mahsulotni 100 grammdan 1 kg gacha bo`laklarga bo`lib polietilen plyonka bilan chiroyli qilib o`rab odamlar ko`p joylarda sotsangiz bo`ladi.

Mahsulotingizni xarid qilgan har bir odamga telefon raqamingizni qoldiring va mazali qilib tayyorlashni o`rganish – shunda albatta bir bor sotib olgan odam
yana qaytib buyurtma beradi, xaridorlar esa kundan kunga oshib boraveradi.

MAQOLANI MASHHUR QILISHGA HISSANGIZNI QO'SHING

G'iyos Safarov

Fikr bildirish

Sizning email manzilingiz oshkor qilinmaydi. Majburiy bo'limlar * bilan belgilangan

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>